Management

Klubbmanagement

Ordet management kan ha många olika betydelser. I svenska akademins ordlista är betydelsen - "ledning av företag", "ledarskap". Idrottsföreningar idag kan liknas mer och mer kommersialiserade företag där det krävs betydligt mer jobb än vad det gjorde tidigare. Det kan vara svårt att som styrelse eller anställd hinna med allt som måste skötas i en förening. Med erfarenhet från dryga 20-talet olika tennisföreningar runt om i Europa så har jag från nära håll fått se hur klubbar ska (och inte ska) skötas.

Är er förening intresserad av att höra min syn på klubbutveckling vad gäller träning, administration eller arbete med sponsorer, så hör gärna av er till mig. Jag är mer än gärna med på nästa styrelsemöte.

 

  • Hyrtränare - Det är vanligt att klubbar med få anställda tränare får problem med den dagliga verksamheten när någon av tränarna blir borta pga sjukdom, semester, föräldraledighet eller liknande. Ofta blir träningarna lidande om frånvaron är alltför långvarig. Jag erbjuder klubbar att hyra in mig vid just nämnda tillfällen för att ersätta tränare eller annan klubbpersonal. Denna tjänst är relativt ovanlig för tennisföreningar att kunna få och föreningar kan göra en förfrågan både lång tid i förväg eller nära inpå.
  • Tävlingsledare - Som utbildad förbundstävlingsledare så är jag kvalificerad att söka sanktion för en tävling, planera och även genomföra nationella tävlingar upp till Sommar- och Vintertourtävlingar samt samandragningar av seriespel upp till elitseriematcher. Behöver ni som klubb hjälp med dessa saker så är ni välkomna att kontakta mig.
  • Tävlingsresor - Med juniorer som tävlar regelbundet kan det ibland vara svårt som förälder eller klubb att ha tid att skjutsa eller följa med sina barn eller adepter på alla tävlingar. Jag kommer att annordna tävlingsresor både till nationella och internationella tävlingar. Med kontakter både i Tyskland och Finland så finns det många roliga och bra tävlingar att åka till.
  • Tävlingsplanering - I en djungel av nationella och intenationella tävlingar så kan det vara svårt att veta vilka tävlingar som passar vem. Med en års- eller terminsplanering av alla tävlingar man vill vara med i så är det lättare att lägga upp och planera träningsperioder. Detta är något som alla tävlingsjuniorer borde ha och som jag gärna är med och hjälper till med.

 

 (Bild från Island Games på Bermuda 2013, där jag var spelande ledare för lag Åland)

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)